Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borítékolható a 2010-es bukás
  2008-10-01 20:47:07, szerda
 
  Mészáros megy a levesbe?
Borítékolható a 2010-es bukás Pécsett?



Tétovázó zavarodott szocialisták, tanácstalan ellenzék és egy Európára szóló hatalmas bukta a vele járó mérhetetlen presztízsveszteséggel. Ilyen hangulat uralkodik ma Európa 2010-es kulturális fővárosában. Most a program levezényléséért felelős menedzsment központ főigazgatóját kívánják lapátra tenni. Bár ezen esemény hírértéke egyre csökken, hiszen Mészáros András nem első lenne a sorban. A jobb érzésű szakemberek már korábban elhagyták a süllyedő hajót.

Kapcsolódó cikkek:
Debrecen nagyon aggódik Pécsért
Egyetemváros épül Pécsett
Pécsett 100 milliót bukhat az önkormányzat?
Szili hiába könyörög a gyorsvasútért
Mi lesz a pécsi közösségi közlekedéssel?
Totális csődben a Pécsi Tudományegyetem
Már megint gond van
Ultimátumot kapott az EKF menedzsment Pécsett
Budapest vezényli az EKF-marketinget
Eltüzelik a Mecseket
Pécs elpasszolja tömegközlekedését
Pécsett ismét megaüzletet kötöttek

Az biztosan elmondható, hogy szebb időket is megélt Pécs. Volt olyan időszak amikor Európa térképén tényleg jegyezték. Ma már Magyarország térképén is küzdeni kell a helyért. Autópálya tekintetében a fontossági sorrendben például Mohács és Bóly már megelőzte.

Azt mondjuk nem lehet mondani, hogy a város megjelenési aránya a sajtóban rossz lenne, a probléma a hírek tartalmi elemeivel van. A város pusztán az EKF körüli bénázás és lenyúlások, valamint a egyre gyakrabban előforduló tervutasításos rendszerben lefolytatott milliárdos büdös üzletek miatt szerepel az írott sajtóban előkelő helyen, vagy éppen a televízióban főműsoridőben. Végülis a negatív reklám is jó reklám egy bizonyos határig, azonban itt a pécsi marketing szakemberek picit túllőttek a célon. Legalábbis úgy néz ki.

Mikor nő már ki valami a földből a hatalmas adósságon kívül?
A program van! Kb. ennyi! Ezt láthatják a pécsiek. a kulturális fővárost érintő projektek körül, ugyanis egy kapavágás sem történ az ügyben annak ellenére, hogy 2010 január elseje vészesen közeleg. A beruházások egy részének megkezdését szeptemberre ígérték ehhez képest a várost egy televízió és internetszolgáltató túrta csupán. Még kátyúzni sem kátyúztak. Végül kiderült, nem kezdik el az építkezéseket. A konferencia- és hangverseny terem tekintetében azért annyi történt, hogy a helyszínen húzódó temetőt elkezdték áthelyezni.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy nincs egyszerű dolga a Pécs 2010 menedzsment központnak hiszen a hírek szerint krónikus ember hiánnyal küzdenek. Egyes területeken háromszor ennyi alkalmazott is kevés lenn - mondják a szakemberek. Egyébként érdemes Megjegyezni, hogy a latinosan göndörke Antonio Banderas-os frizurával versenyző Mészáros András főigazgató fizetése úgy 1,5 millió forint körül van. Ha abból indulunk ki, hogy ezt a pénzt mondjuk 10 lelkes pécsi patrióta szakember közt szétosztanánk, akkor lehet hogy Budapesten téglákra szednék a parlamentet és Pécs főterén újra összeraknák. Mondjuk a régóta hányattatott sorsú - valaha országos hírű - Nádor szálló helyén, aminek pofátlan módon csak a homlokzatát újították fel amolyan Patyomkin módra. Na jó, oda nem férne be a parlament, pláne ha a hatalmas arcú parlamenti képviselők is benne ülnék az elszámolási kötelezettség nélküli költségtérítésükkel.

Ki ha Ő nem?
Mészáros András menesztését már régóta rebesgetik szocialista körökben. Nem elégedettek ugyanis a menedzsment központ tevékenységével. Bár menesztése esetén kérdéses, hogy kire fogják kenni a sikertelenséget, mert jelen pillanatban, egyébként teljesen jogosan mindenki a szocikat okolja a program várható kudarcáért.

Mindemellett azért érdemes hozzátenni, - ahogy azt már korábban is írtuk - hogy az országos vezetés is tett azért, hogy a financiális gondok egyre jobban növekedjenek. A programokra és az infrastrukturális beruházásokra ugyanis egyre kevesebb pénz jut, amit az is tetéz, hogy a pénzek elosztási mechanizmusának tetemes részét a pesti kormányközeli körök irányába tolták el. A lopásból senki nem akar kimaradni hiszen 36 milliárdról van szó.

Egyik informátorunk szerint például a Zsolnay Kulturális Negyed koncepciója a bedőlés határán van, hiszen a kivitelezési munkálatokra az előzetes hatástanulmányban valamivel több mint 800 napot határoztak meg, most pedig alig van vissza 400. Mindemellett az eredeti tervek szerint a negyedre 10 milliárd forint jutott volna, most pedig a "mérséklés" előtti összeg 8,4 milliárd forintra van belőve. Az építészek szerint ennyi idő alatt is kivitelezhetőek a munkálatok, ám lényegesen drágábban, tehát a megkurtított összeg biztosan nem lesz elegendő, továbbá a parkolás részleges megoldására is további 600 millió forintra lenne szükség.



Szakemberek véleménye szerint az építkezések szeptemberi megkezdésének elmaradozásával minden - amúgy is halovány remény -elszállt abban a tekintetben, hogy 2010 év elején átadhassák a koncert- és konferencia központot valamint a tudás központot, a Zsolnai negyed befejezése pedig beláthatatlan határidőre tolódik ki. A konferencia központ tekintetében bizonyos információk szerint komoly gondok lesznek az építési engedélyek miatt.

Mészáros kommunikálni sem tud a szocialisták szerint, ezt a vezető városatyák elsősorban a menedzsment központ és a politikai vezetés közötti kapcsolatokra értik, ám a marketing területén is vannak kívánnivalók, ugyanis az egyszerűen nincs. Pécsett például létrehoztak egy tájékoztató irodát a város főterén Csészényi tér néven(a gyengébbek kedvéért az eredeti név Széchenyi tér) Ahol általában egy jó megjelenésű hölgyike adna választ a kérdésekre, ha valakit egyáltalán érdekelne a program.

Munkatársunk kísérletet tett, hogy információk birtokába jusson a kis irodácskán (vagy min?) keresztül, de szerencsétlen - egyébként rendkívül esztétikus, segítőkész aranyos- leányka nem tudott semmiféle információt adni, mert egyszerűen nem volt. A pulton különböző szóróanyagok voltak elhelyezve a várhatóan megvalósuló létesítményekről. Ezek között szerepelt a Nagy Kiállítótér is, ami köztudott, hogy nem fog megvalósulni, ugyanis kivették a projektek közül a források hiánya miatt. Megkérdeztük, hogy akkor minek van ott. Erre szegény gyámoltalan leányka azt válaszolta, hogy azért mert azt mondták hogy legyen ott, mert kevés anyag van és amúgy sincs más, kész pont!



Mindenesetre mészáros András karrierje befuccsolni látszik - legalábbis Pécsett biztosan. Ellenzéki vélemények szerint amúgy is le kellene cserélni az EKF-főmuftit, mert a létesítmények késői megvalósulása miatt mindenképpen a programokra kell helyezni a hangsúlyt, Mészáros pedig egy technokrata, aki erre alkalmatlan. A szocialisták a háttérben arról tárgyalgatnak, hogy a főigazgató menesztésével hogyan lehetne variálni a menedzsment működési rendszerén. A karmesteri poszt várományosa az a Ruzsa Csaba lehet, aki most a marketing és pénzügyi igazgatói feladatokat látja el.

De jó pécsi városi alkalmazottnak lenni(magas szinten)
Mészáros Andrásnak maximum bársonyos lelke sérül meg, ha lapátra teszik a patrióta szocik, ugyanis havi díjazása eléri az 1,5 millió forintot. Azért valljuk be, abból lehet félretenni. De ha a jóságos főigazgató úr netán nem tudta volna beosztani könyöradományát, akkor sincs gond, hiszen a szerződése szerint 2011-ig ki kell pengetni a fizetését, ami egyes becslések szerint 40 millió forint körüli összeget jelent. Abból még egy pihentető nyaralás is kijön szegénykének.

A korábbi PVV Zrt. (Pécsi Városi Vagyonkezelő, azóta már holding) egykori vezére, Kelemen(bizonyítottan seftes) László 40 milliós végkielégítéssel távozott a PVV éléről "közös megegyezéssel". A cégnél korábban számos ingatlant, parkolókat és egyebeket síboltak el, de az egykori vezér mégis busás jövedelemmel léphetett le a körültekintő szerződésnek köszönhetően.

Komoly fejlesztések, vagy csak sima mutyi? Esetleg lopás?
Mindössze egy esztendő leforgása alatta hatalmas bizniszeket bonyolítottak a Mecsek lábánál elterülő mediterrán városban. 5 milliárd forintért elpasszolták a város még megmaradt értékes ingatlanjait egy spanyol befektetőnek, holott az talán a dupláját is megérte. Mindez ellenzéki támogatással zajlott, ami több módon is értelmezhető. Mi értelmezzük úgy, hogy az ellenzék menteni akarta a várost a csődtől, hiszen az vagy 20 milliárd adóssággal rendelkezik. Mondjuk lehetne másképp is értelmezni, de most nem tesszük.

Most pedig jött a hír, hogy a város megszabadult a tömegközlekedési vállalatának 32 százalékos tulajdonrészétől majd 5 év alatt még fél milliárd forintért ezt további 17 százalékkal toldják meg. Tehát egy külsős cég 49 százalék erejéig fogja birtokolni a pécsi tömegközlekedést. Ezt szintén támogatta az ellenzék, viszont itt már nem nagyon lehet értelmezgetni. A helyzet ugyanis az, - ahogy az más nagyvárosokban is létezik - hogy a működés költségek tetemes részét(kb. felét) bele kell nyomni támogatás címszó alatt a vállalatba, különben az nem működik tovább. Ezek után érthetetlen, hogy a vásárló cégnek mitől lesz nyeresége.



Azt mondják racionalizálni fognak, ami érdekes, hiszen olyan sokat azzal nem lehet spórolni. Mondjuk a buszok szervizelését valóban lehet egyszerűsíteni, sőt, jóval kevesebb pénzből is meg lehet oldani, ám ez nem jelent akkora összeget, hogy ne kelljen támogatni a továbbiakban a céget, tehát az tisztán nyereségessé váljon. További költségmegtakarítás végett még ki lehet rúgni embereket, és lehet ritkítani a járatokat, amik már így is elég ritkák, hiszen az emberek nyomorognak a buszokon.

Mindemellett nincs a jelenlegi szolgáltatás minőségére vonatkozó garancia sem, ami azt jelenti, hogy valóban ritkíthatják a járatokat, mivel ez a szolgáltatás minőségi kategóriájába tartozik. Információink szerint a jegyárak sem garantáltak, tehát azok növekedhetnek, ami igen érdekes, hiszen már így is párizsi jegyárakon utazhatnak a pécsiek.

CTRL-Csapatmunka

http://ctrlma.hu/?q=content/m%C3%A9sz%C3%A1ros-megy-levesbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: létesítményekről, tömegközlekedési, végkielégítéssel, tulajdonrészétől, tömegközlekedést, kivitelezhetőek, tudományegyetem, levezényléséért, mechanizmusának, sikertelenséget, tevékenységével, elmaradozásával, könyöradományát, tervutasításos, alkalmazottnak, egyszerűsíteni, racionalizálni, nagyvárosokban, beláthatatlan, megvalósulása, kötelezettség, létesítmények, gyorsvasútért, megkezdésének, bonyolítottak, főigazgatóját, megegyezéssel, szerencsétlen, közlekedéssel, tárgyalgatnak, növekedhetnek, kapcsolatokra, menesztésével, kormányközeli, szétosztanánk, borítékolható, 2010-es bukás, vele járó, program levezényléséért, jobb érzésű, süllyedő hajót, pécsi közösségi, biztosan elmondható, fontossági sorrendben, város megjelenési, sajtóban rossz, hírek tartalmi, város pusztán, egyre gyakrabban, írott sajtóban, televízióban főműsoridőben, negatív reklám, Mészáros András, Pécsi Tudományegyetem, Antonio Banderas-os, Zsolnay Kulturális Negyed, Nagy Kiállítótér, Ruzsa Csaba, Mészáros Andrásnak, Pécsi Városi Vagyonkezelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 21  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem tiéd  Hiányzik  Png kislány  Facebookon kaptam  Nem számIt  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Sose bánj semmit  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  George Byron - Ahogy itt jár -...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szép estét  Elköszönt  Png csokor  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Örülök, hogy látlak!  Őrizkednünk kell...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
2010-es bukás, vele járó, program levezényléséért, jobb érzésű, süllyedő hajót, pécsi közösségi, biztosan elmondható, fontossági sorrendben, város megjelenési, sajtóban rossz, hírek tartalmi, város pusztán, egyre gyakrabban, írott sajtóban, televízióban főműsoridőben, negatív reklám, bizonyos határig, pécsi marketing, hatalmas adósságon, kulturális fővárost, ügyben annak, részének megkezdését, helyszínen húzódó, hírek szerint, latinosan göndörke, pénzt mondjuk, régóta hányattatott, homlokzatát újították, hatalmas arcú, elszámolási kötelezettség, menedzsment központ, szocikat okolja, program várható, országos vezetés, financiális gondok, infrastrukturális beruházásokra, pénzek elosztási, pesti kormányközeli, lopásból senki, bedőlés határán, kivitelezési munkálatokra, előzetes hatástanulmányban, eredeti tervek, építészek szerint, megkurtított összeg, parkolás részleges, építkezések szeptemberi, tudás központot, konferencia központ, építési engedélyek, szocialisták szerint, vezető városatyák, politikai vezetés, marketing területén, egyszerűen nincs, tájékoztató irodát, város főterén, gyengébbek kedvéért, pulton különböző, várhatóan megvalósuló, projektek közül, források hiánya, létesítmények késői, programokra kell, háttérben arról, főigazgató menesztésével, menedzsment működési, karmesteri poszt, patrióta szocik, jóságos főigazgató, szerződése szerint, pihentető nyaralás, cégnél korábban, egykori vezér, körültekintő szerződésnek, esztendő leforgása, spanyol befektetőnek, ellenzék menteni, város megszabadult, tömegközlekedési vállalatának, pécsi tömegközlekedést, helyzet ugyanis, működés költségek, vásárló cégnek, buszok szervizelését, tisztán nyereségessé, emberek nyomorognak, jelenlegi szolgáltatás, szolgáltatás minőségi, létesítményekről, tömegközlekedési, végkielégítéssel, tulajdonrészétől, tömegközlekedést, kivitelezhetőek, tudományegyetem, levezényléséért, mechanizmusának, sikertelenséget, tevékenységével, elmaradozásával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.